’Canelo’ Alvarez zorgt voor unicum in bokswereld

De Mexicaan Saul ’Canelo’ Alvarez is zaterdagavond de eerste bokser geworden die de titels bij de supermiddengewichten kan verenigen. Alvarez versloeg in Las Vegas de Amerikaan Caleb Plant na een ingreep van de scheidsrechter in de elfde ronde.

Dankzij zijn 57e overwinning (zijn 39e voor het einde van de partij in 60 wedstrijden) voegt Alvarez de IBF-gordel (International Boxing Federation) toe aan zijn palmares. Dat bevatte eerder al de WBA-, WBO- en WBC-titel.

Sinds 1988 en het ontstaan van de vier gordels is Alvarez de zesde bokser om alle titels te verenigen.

De Oekraïner Oleksandr Usyk (lichtzwaargewichten) en de Amerikanen Bernard Hopkins (middengewichten), Jermain Taylor (middengewichten), Terence Crawford (superlichtgewichten) en Josh Taylor (superlichtgewichten) gingen hem vooraf.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: