Met liefde en enthousiasme

De religieuze vereniging Noroel Islam Ahle Sunnat Wal Jamaat Hanafi onder leiding van Jakoeb Mohamed Sjarief heeft om de Islam te verspreiden een Islamitische school gebouwd en ingericht in het district Commewijne. Het hoofddoel is het verspreiden van Islam. Op het schoolcomplex in Meerzorg aan Oost-westverbinding 163 zijn ondergebracht een moskee, studenten verblijfplaats, bejaardentehuis, logeergelegenheid, bibliotheek en conferentiezaal. Er wordt lesgegeven aan ouderen, jongeren, voltijds en deeltijds studenten.

Islamitische identiteit en kwaliteit

Maatschappelijk werker Marlon Budike: “Ik ben nauw betrokken bij de werkzaamheden van Noroel Islam Ahle Sunnat Wal Jamaat Hanafi. Een islamitische school waar het fijn te zien is, hoe jongeren en ouderen, mannen en vrouwen elkaar ontmoeten, samenwerken en helpen om meer diepgang in het leven te hebben. Een plaats waar gelovigen graag naar toe komen en zich welkom voelen. Wij willen een kompas zijn die richting geeft aan de islamitische identiteit en kwaliteit.”

Gedrag en levensbeschouwing

Het geloof neemt in het leven van Commewijne een belangrijke plaats in. Onbewust beïnvloedt het hun gedrag en levensbeschouwing. De religie is een belangrijk facet van de samenleving. De meeste mensen zijn godsdienstig georiënteerd, zodat gesteld kan worden dat een atheïstische stroming nooit tot Commewijne, evenmin tot de rest van het land is doorgedrongen. De grote godsdiensten van de wereld (de islam, het christendom en het hindoeïsme) komen voor in Commewijne. Ook het animisme, en de natuurreligies zijn niet vreemd.

Houvast in het leven

In een zo diverse samenleving staan de mensen open voor alle geloven; de gescheiden levende kerken werken zo nodig samen. Ze helpen mede vormgeven aan het leven van Commewijne. Vaak fungeren ze voor de mens als houvast om een duidelijk standpunt in het leven te kunnen innemen. Religie geeft de grondbeginselen voor liefde, rechtvaardigheid en waarheid.

Plicht

De religieuze gemeenschappen in Commewijne zien het als hun plicht deel te nemen aan de verheffing van de samenleving. Ze willen hun activiteiten niet beperken tot de godsdienst. De kerk is nauw betrokken bij het bevorderen van betere levensomstandigheden.

Met liefde en enthousiasme spreekt de gelovige over zijn levensbeschouwing.

error: Kopiëren mag niet!