Bakken en koken voor de feestdagen

“Het idee van geld verdienen maken of iets extra’s verdienen op de  feestdagen heb ik intussen al opgegeven”, zegt Roda tegenover Dagblad Suriname. Zij is een klein onderneemster die bestellingen maakt van verschillende gerechten, cake, koekjes en sapsoorten. Roda geeft aan, dat zij voor  nu toch wel bestellingen heeft voor de komende feestdag.

“Het zijn geen gerechten, maar koek- en cake soorten. Je gaat geen gerechten kunnen maken, want velen willen vers eten, dus eten dat op dezelfde dag gemaakt is, terwijl het total lockdown is op de feestdagen. Zolang ik kan verdienen is het goed. Ik heb vanwege de situatie heel veel klanten verloren. Naast de stijgende prijzen heb ik mijn prijzen ook moeten aanpassen, anders verdien ik helemaal niets. Bakken en koken doe ik, omdat het letterlijk mijn hobby is, maar ik moet mijn vaste lasten betalen en ook mijn kinderen verzorgen”, aldus de klein onderneemster. 

Roda stelt ook, dat zij naast haar zelfstandige onderneming ook werkzaam is in een bedrijf. “Van bakken en koken haal je het nu niet, dat is pas als je heel bekend ben of een grote klantenkring hebt. Mijn werk heb ik moeten behouden om mijn lasten ook te kunnen betalen en ik red het toevallig op het nippertje. Als ik iets extra’s wil doen kan ik het gelukkig nog dankzij mijn hobby.” 

Sohan, die ook bakt en kookt, geeft aan dat hij een aantal bestellingen heeft voor de komende feestdag. “Ik moet in totaal tweehonderdvijftien roti’s maken en drie andere snacks. Ik verwacht voor de komende dagen nog meer bestellingen, maar daarop ben ik wel voorbereid. Die extra hulp heb ik wel van mijn vrouw en zus, dus wij kunnen het wel aan. Verdienen tijdens de feestdagen betekent heel veel.  Zolang ik verdien en mensen gelukkig kan maken, ben ik blij. Zo helpen we elkaar”, aldus Sohan.

TM

error: Kopiëren mag niet!