Suriname weer in finale internationale paardenrace in Hongarije

De Surinaamse vlag wapperde zondag 3 oktober opnieuw voor duizenden Hongaarse en internationale kijkers op het Heroes Square in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. 

Een team bestaande uit Jean-Pierre Polanen (jockey), Antoinette Busropan (captain) en Juanita Busropan (assistent) vertegenwoordigde ons land op de internationale paardenrace ‘National Gallop’, een race over 1.100 meter.

De andere elf deelnemende landen waren India, Turkije, Mongolië, Slowakije, Slovenië, Engeland, Tsjechië, Kroatië, Italië, Oostenrijk en Hongarije.  

Tsjechië, India en Oostenrijk waren de winnaars dit jaar.

De ‘National Galop’ is een groot tweedaags hippisch, cultureel, toeristisch en gastronomisch evenement dat duizenden Hongaarse en internationale toeschouwers trekt. Het is een kans om Suriname op de kaart te zetten en de aandacht te trekken van potentiële toeristen en zakenmensen. 

Het Surinaamse team kwam voor de derde keer (eerder in 2017 en 2019) in de finale en behaalde daar de zesde plaats. 

De Hongaarse minister van Buitenlandse zaken en Handel, de sponsor van het evenement, was als eregast aanwezig op de tribune. De finale werd live uitgezonden op de Hongaarse nationale televisie.

Hierbij een link naar het televisieverslag van het evenement,  de internationale finale start rond 1hr.10 min:

https://mediaklikk.hu/video/2021/10/03/nemzeti-vagta-2021-10-03

error: Kopiëren mag niet!