Kylian Mbappé had graag van PSG naar Real Madrid gewild – “Ik moest huilen”

Kylian Mbappé wilde afgelopen zomer weg bij Paris Saint-Germain. Dat heeft de Franse sterspeler maandag bevestigd in gesprek met RMC. Het Franse medium lichtte alvast een tipje van de sluier op van een twee uur durend interview dat dinsdagavond online zal verschijnen. Ook dinsdag in de Franse krant L’Équipe herhaalt Mbappé zijn vertrekwens nog maar eens. 

Het is de eerste keer dat Mbappé zelf naar buiten treedt over zijn mislukte transfer naar Real Madrid, waar hij al van jongs af aan groot fan van is. 

“Ik heb gevraagd om te vertrekken, want vanaf het moment dat ik mijn contract niet wilde verlengen, wilde ik dat de club nog een transfersom aan me over zou houden zodat ze een speler met kwaliteit als vervanger konden halen”, legt Mbappé in gesprek met RMC uit.

Maar, hoewel Real Madrid tot 180 miljoen euro zou hebben geboden deze zomer, Paris Saint-Germain liet Mbappé niet gaan. Naar verluidt, omdat het te laat in de transferzomer zou zijn geweest: “Mijn standpunt is al heel vroeg duidelijk geweest. Ik wilde vertrekken en dat heb ik snel genoeg aangegeven. Ze deden alsof ik het eind augustus pas had gezegd, maar dat is niet zo, want dan zou ik een dief lijken. Ik heb eind juli al aangegeven weg te willen.”

Dat Mbappé niet naar Madrid vertrok, deed hem dan ook veel verdriet, zo herhaalt de Fransman dinsdag in L’Équipe: “Het was een logische stap geweest om afgelopen zomer te vertrekken. Ik wilde PSG alleen verlaten voor Real Madrid. Real bracht ook een bod uit en ik dacht dat mijn tijd in Parijs erop zat. Ik moest huilen toen ik hoorde dat ik niet naar Madrid kon gaan.”

Mbappé kwam in 2018 voor 145 miljoen euro over van AS Monaco. Sindsdien werd de pas 22-jarige Fransman een van de beste spelers ter wereld. De afgelopen drie seizoenen werd Mbappé steeds topscorer van de Franse competitie. Volgend seizoen loopt zijn contract af en mag hij transfervrij vertrekken uit Parijs.

error: Kopiëren mag niet!