Bamboo Adventure Tours: “De Covid-pandemie heeft ook invloed gehad op onze tours”

Bamboo Adventure Tours is actief sinds juli 2017. Suraj Jarbandhan, mede-directeur van het bedrijf, zegt tegenover Dagblad Suriname, dat zij niet alleen tours naar het binnenland verzorgt, maar ook één- en meerdaagse tours naar Braamspunt, dolfijnenspotten, plantages (Commewijne), tours naar Galibi, Nickerie, Bigi Pan, oorden in het Boven Suriname-gebied, Blanchemarievallen, Raleighvallen, Wanawiro, enzovoorts. De tours zijn inclusief transport (klanten worden thuis opgehaald), accommodatie, activiteitenbegeleiding, voeding en  non-alcoholische dranken (ongelimiteerd). 

Jarbandhan geeft te kennen, dat klanten de tours als comfortabel ervaren, omdat ze thuis worden opgehaald. De klanten hebben ook de vrijheid om tijdens de tour zelf een snack te bakken of wat voor zichzelf klaar te maken, nadat de kok heeft gekookt voor de groep. Ook worden de klanten rond zes uur ‘s morgens opgehaald, waardoor ze vroeg op hun bestemming aankomen en dus langer kunnen genieten van hun trip.

Covid-pandemie

“De Covid-pandemie heeft ook invloed gehad op onze tours, door de beperkende maatregelen van de overheid konden wij als touroperator vanaf de intrede van Covid geen activiteiten meer ontplooien. Vanaf juli 2021 hebben wij onze activiteiten weer opgepakt (voornamelijk Surinamers die meegaan, aanvoer van toeristen is nog beperkt). Dit conform de Covid-protocollen van de overheid. Beperking voor het maximaal aantal personen is afhankelijk van het oord dat wij bezoeken en de accommodatie mogelijkheden daar. De klanten krijgen bij het reserveren de instructies mee met betrekking tot de tour en de geldende Covid-protocollen, waar ze zich aan moeten committeren. Groepsactiviteiten en  dorpsbezoeken worden gedurende de pandemie niet gedaan. Om crowding te voorkomen worden groepen beperkt tot een maximum van 30 personen.”

Op de vraag hoe ervoor gezorgd wordt dat de Covid-regels in acht worden genomen zegt Jarbandhan, dat de klanten verplicht zijn om hun mond- en neusbedekking op te hebben in de bus en boot. De bus is geventileerd tijdens de rit (geen airco). Handen worden ontsmet en temperatuurmetingen worden gedaan voor het instappen. Voor het uitscheppen van het eten zijn de klanten verplicht hun handen te wassen met water en zeep of te ontsmetten met alcohol.

“De klanten kennen hun verantwoordelijkheid, nemen de MOHANA regels in acht.”

SK

error: Kopiëren mag niet!