4 Oktober Wereld Dierendag – De bescherming, vertrouwen, liefde en aandacht die zij je in ruil geven is het kostbaarste

“Flecky is mijn beste vriend en de eerste die mij altijd een warm welkom geeft wanneer ik thuis ben. Samen doen wij leuke dingen, vooral trainen en rennen achter een bal”, zegt Jonathan. Hij praat in verband met Wereld Dierendag maandag 4 oktober  over zijn geliefde huisdier. De krant nam enkele reacties van burgers over hun huisdieren.

Jonathan geeft aan dat de band met zijn hond heel sterk is. “Is vanaf kleins af bij mij en heeft heel veel geleerd en heeft mij ook geleerd zolang je een dier trouw bent, gaat hij je beschermen. Als hij zich bedreigd voelt gaat hij een reactie geven, maar over het algemeen heb ik altijd het positieve met dieren meegemaakt. We doen van alles samen, zelfs het rennen over straat en daar zie je ook hoe gehoorzaam en beschermend een dier kan zijn.”

Een vrouw zegt, dat zij ook een dierenliefhebster is. Door de aanwezigheid van haar zeven honden gat hat dag nooit stuk. “Ik heb drie volwassene honden en vier pups. De drie honden letten heel goed op mij, zelfs op het huis.Tijdens het tuinieren zitten ze vaak bij mij. De een houd ervan om op twee poten te staan en de ander houdt ervan om op zijn rug te slapen. Terwijl de twee zich als mensen voelen, heb je de derde die vaak ook tegenspreekt ,dus blaft zodra je haar wat zegt. “

“Met de pups zelfs is het een hele pret, alle vier hebben ook hun aparte dingen. Het is een apart avontuur met hen. Net hoe zij mij beschermen, probeer ik ook mijn best te doen hen te beschermen. Dieren worden ook ziek en moeten daarbij om de maand of drie naar de dierenarts. De mijne komt gelukkig naar mij toe. Elke hond krijgt zijn wormkuur en vaccinatie op tijd. De tabletten gaan wel moeilijk, maar het is de moeite waard. Hun voeding zelf is iets waarop je moet letten. Men zegt dat dieren een grote uitgavenpost zijn, dat is wel zo maar de bescherming, vertrouwen, liefde en aandacht die zij je in ruil geven is het kostbaarste.” 

Tiffany, die een aap en twee honden als huisdieren heeft, geeft aan dat zij ook leuke ervaringen meemaakt. “Dieren hebben ook hun aparte gevoel. De ene hond speelt met de aap terwijl de andere hond vaak genoeg alleen wil zijn. Een dier aan de ketting zetten ben ik geen voorstander van, het is een heel kwetsbaar gevoel. Een dier is er om vrij te zijn. Met mijn aap en een hond maken wij vaak genoeg tripjes in het weekend, de ene heeft er niet veel aan. Maar, de twee springen van je welste, zolang ze de koelbox in de autobak zien gaan. Dieren zijn heel knap en begrijpen alles goed. Met wat ik ervaar bij mijn dieren heb ik daar dan helemaal geen twijfel over. Als ik de poort soms open laat weten de twee,dat zij niet voorbij de poort mogen ,maar ze laten je wel weten hoever je van de poort mag lopen. Het is een hele pret met mijn huisdieren. Ik hoopte alleen, dat een ieder zich ook zo kon voelen met hun huisdieren. Ik heb meegemaakt waar dieren dag in dag uit aan de ketting blijven, niet op tijd gevoed worden en vaak genoeg worden geslagen. Ook de dieren  over straat maken heel wat ellende  mee. De verandering moet vaak genoeg bij de mens zelf zijn voor ze een goed voorbeeld figuur kunnen zijn voor een huisdier.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!