Japanse coronavirusinfecties stijgen naar recordhoogte tijdens Olympische Spelen

Nu het aantal besmettingen met het coronavirus in heel Japan tot recordhoogten stijgt, heeft een gezondheidsadviseur van de regering toegegeven dat de op 12 juli opgelegde noodtoestand niet het verwachte effect had.

In Tokio kwam het totaal op 3.177 extra gevallen, een record voor de tweede opeenvolgende dag. Tot op heden heeft Japan in totaal bijna 900.000 gevallen van coronavirus geregistreerd met 15.174 doden.

Donderdag bevestigde het organisatiecomité van de Olympische Spelen 24 nieuwe gevallen onder mensen die naar Tokio kwamen voor de Olympische Spelen, waaronder drie buitenlandse atleten, waardoor het aantal gevallen dat verband houdt met de Spelen op 193 komt.

De uitrol van de Japanse vaccincampagne is ondertussen tot stilstand gekomen omdat de voorraden bijna op zijn, met slechts 23,7% van de gehele bevolking die tot nu toe twee doses heeft gekregen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: