Filippijnen gaan gebied Manilla op slot om Delta-variant in te dammen

De Filippijnse president Rodrigo Duterte keurde vrijdag het opleggen van lockdown-maatregelen in de hoofdstedelijke regio goed, in een poging de verspreiding van de Delta-coronavirusvariant in te dammen en het medische systeem van het land te beschermen.

De hoofdstad van Manilla, een wildgroei van 16 steden met meer dan 13 miljoen mensen, zal van 6 tot 20 augustus onder de strengste quarantainegrenzen worden geplaatst, zei presidentiële woordvoerder Harry Roque in een televisietoespraak. “Hoewel het een pijnlijke beslissing is, is dit in het belang van iedereen.”

“Delta is al overal in Metro Manilla. Dit is een juiste interventie”, vertelde Benjamin Abalos, voorzitter van de burgemeestersraad van de hoofdstad, aan Reuters.

De Filippijnen hebben ook een verbod verlengd voor reizigers uit 10 landen, waaronder India, Indonesië, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten tot 15 augustus.

Met slechts 7% van de 110 miljoen mensen in het land die volledig zijn gevaccineerd, blijven tientallen miljoenen kwetsbaar voor COVID-19.

Minister van Economische Planning, Karl Chua, vertelde verslaggevers dat de lockdown de economie 210 miljard pesos ($ 4,18 miljard) zou kosten, 444.000 banen zou schrappen en het aantal armen met wel 177.000 zou doen toenemen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: