SU4SU stopt verscheping donaties naar Suriname vanuit Nederland

‘Organisatie is aan het afbouwen en einde in zicht van beschikbare financiële middelen’

De organisatie SU4SU blijkt gestopt te zijn met het verzenden van goederen in het kader van de strijd tegen het Covid-19-virus vanuit Nederland naar Suriname. 

Dagblad Suriname heeft uit betrouwbare bron vernomen, dat de organisatie van oordeel is dat het inklaren van de goederen na binnenkomst in Suriname en het in handen stellen ervan aan het ministerie van Volksgezondheid en bijvoorbeeld ziekenhuizen niet geheel vlekkeloos verloopt. Het zou finaal mislopen met ontheffingen en andere issues waardoor de goederen simpelweg te lang op de haven blijven staan.

Hennah Draaibaar laat in een reactie, namens SU4SU, tegenover Dagblad Suriname weten: ‘SU4SU blijft ondersteunen, de centrale coördinatie doet het Volksgezondheid team van Donorcoördinatie, die stemt onder andere met instellingen lokaal af wat nodig is en coördineert met de personen die in Nederland aan het verzamelen zijn.’ 

Draaibaar: ‘SU4SU heeft aangegeven het transport, de logistiek en de administratieve afhandeling van transport van hulpmiddelen af te bouwen. Het vergt steeds meer tijd van de organisatie en de capaciteit van SU4SU is beperkt. De overheid is steeds meer in staat zelf nu hulpgoederen te organiseren. En de hulpgoederen zullen dus nu door de overheid zelf worden getransporteerd naar Suriname en de logistieke, administratieve zaken rondom zullen dus ook door de overheid worden opgepikt. SU4SU gaat wel nog een budget ter beschikking stellen waarmee de kosten voor transport kunnen worden betaald, maar de fysieke uitvoering van de logistiek zal uit handen worden gegeven.’ 

‘SU4SU is nu in de fase waarin we langzaam maar zeker aan het afbouwen zijn, omdat wij ook langzaam maar zeker aan het einde komen van de beschikbare financiële middelen.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: