Offerfeest ‘Ied ul Adha’ verloopt rustig

Minister Somohardjo: “Elke behoeftige wordt geholpen”

Het Islamitisch offerfeest Ied ul Adha is rustig verlopen. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken bracht dinsdag een bezoek aan verschillende moskeeën. Ook woensdag hebben moslims dit feest gevierd. De bewindsman stelde dat bij Ied ul Adha wordt geïnvesteerd in mensen. Alle behoeftigen worden geholpen. “Ik ben blij dat de moslims ook in moeilijke tijden hun medemens helpen.”

Blijven bidden voor ons land

In het kader van Ied ul Adha verwijst het VHP-Assembleelid Sidik Moertabat terug naar een openbaring van Alloh in de Koran, Surah Ashoffat vers 100 waarbij Profeet Ibrahim (vrede zij met hem) aan de Schepper vroeg om een nakomelingschap. ‘Alloh heeft zijn smeekgebed verhoord en schonk hem een zoon die een zachtend aard zou hebben. Toen kwam de opdracht via een droom om zijn zoon Ismail A.S. te offeren. 

De communicatie tussen vader en zoon als volgt: “O mijn zoon! Waarlijk, ik zag in een droom dat ik u als ene offerande zou aanbieden. Wat vindt je hiervan? En de zoon Ismail A.S. antwoordde, O vader, doe wat u bevolen werd, indien het Alloh behaagt, zult gij bevinden dat ik het lijdzaam zal ondergaan. Vol geduld en volledige onderwerping aan de wil van Alloh zou uitvoering worden gegeven aan deze offer. Dit moeten wij koesteren als gelovige volk en de Schepper blijven gedenken in welke situatie wij ons ook moge bevinden. Thans worden wij beproefd met de Corona pandemie, een financieel-economische crisis waar wij ook met ons allen bereid moeten zijn om de nodige offers te brengen om uit deze moeilijke situatie te komen. Heb geloof en vertrouwen en vooral blijven bidden en harder werken voor een beter Suriname!”, aldus Assembleelid Moertabat.

Offers

Tegenover Dagblad Suriname stelt Samseerali Sheikh-Alibaks, voorzitter van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname, dat ondanks de lockdown enkele moskeeën dispensatie hebben gekregen om te slachten en het vlees te verwerken. “De meeste moskeeën hebben gekozen om bij de slagerij te slachten en om de verwerking bij de moskee te doen.”

Bij Ied-ul Adha oftewel het offerfeest in de Islam worden dieren, zoals runderen en schapen, geofferd. Het vlees gaat naar de familie, kindertehuizen en andere behoeftigen. Het offerfeest is ondanks de heersende Covid-19 situatie rustig verlopen, stelt Sheikh-Alibaks. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: