Staatsolie: Winnaars nearshore blokken moeten nu exploratieprogramma’s indienen

De bedrijven die succesvol waren in de onlangs afgesloten biedronde voor de nearshore blokken bij de kust van Suriname moeten nu hun exploratie werkprogramma indienen. Dit heeft Staatsolie Maatschappij Suriname NV aan de nieuwswebsite op het terrein van olie OilNOW aangegeven.

Chevron Exploration Suriname Limited en een consortium bestaande uit TotalEnergies en Qatar Petroleum hadden de meest gunstige biedingen ingediend voor ondiepe offshore-blokken. Chevron heeft een bod uitgebracht op Blok 5, terwijl het TotalEnergies-consortium biedingen heeft ingediend voor Blok 6 en 8. 

Systematische manier

Annand Jagesar, algemeen directeur van Staatsolie, zei dat het exploratie werkprogramma op een systematische manier moet worden ingediend die ontdekkingen bevordert. Hij merkte op dat Staatsolie en de succesvolle bieders nu bezig zijn met het sluiten van Production Sharing Contracts (PSC’s). Het maximale participatierecht van Staatsolie in de PSC’s is 40%, benadrukte Jagesar. Op de vraag of Staatsolie binnenkort andere olieblokken gaat veilen, antwoordde hij bevestigend.

“In het midden en oosten van de ondiepe kust volgt binnenkort een officiële biedronde. Die is alleen gepland voor de offshore”, zei hij.

Er waren in totaal 10 biedingen voor 3 van de 8 blokken die op 16 november 2020 in de aanbieding waren. Deze blokken bevinden zich direct in het migratiepad tussen de gigantische onshore producerende velden en de recente diep water ontdekkingen bij blok 58, die beide zijn getypt naar de Albian, Cenomanian & Turonian (ACT) bronkeuken. Staatsolie had gezegd dat het bieding areaal als onder ontgonnen wordt beschouwd.  

error: Kopiëren mag niet!