Weg naar West-Suriname in zeer deplorabele staat

De weg naar West-Suriname verkeert in zeer deplorabele staat. Het vertoont grote verzakkingen en zit vol kuilen als gevolg van de zware regenval de afgelopen dagen. 

Dan zijn er ook nog de zwaar beladen houttruks die vaak over deze weg rijden en de situatie van kwaad tot erger maken. Personenauto’s komen vast te zitten. De staatsbussen die de route naar de verschillende dorpen onderhouden rijden al 4 maanden niet vanwege de slechte staat waarin de weg zich nu bevindt. Het leveren van producten in Paramaribo lukt momenteel niet waardoor men aan inkomstenderving leidt.

Wie naar de dorpen Kwakoegron, Pikin Saron, Big Poika, Alfonsdorp, Witagron, Kaaimanston of Apoera gaat moet over deze weg. 

Hopen op een oplossing 
De bewoners van deze dorpen hopen dat de huidige regering deze weg eindelijk aanpakt want ze zijn de situatie beu. Het is een jaarlijks terugkerend probleem met deze weg in de regentijd. Het voorstel van de bewoners is om in deze periode de weg af te sluiten voor zwaar materieel. Ook een betere controle van het gewicht van houttrucks om te kijken of het maximum gewicht niet is overschreden. 

Vertegenwoordigers van de dorpen zouden maandag 19 mei naar de stad komen om woensdag 21 mei een petitie in te dienen bij de vicepresident,  maar de wagen waarin ze zaten kwam vast te zitten op de weg. 

VP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: