Kleuter van St. Thomas Van Aquino school besmet met Covid-19 virus

Een leerkracht van de Sint Thomas van Aquino school te Zorg en Hoop heeft de redactie van Dagblad Suriname laten weten, dat er sprake is van een Covid-19-besmetting op de school. Het gaat om een leerling van de kleuterklas.

Ze zegt: “Hoe veilig moeten leerkrachten zich nu voelen, we krijgen niets van het ministerie noch van het RKBO (Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs). Wij moeten alles zelf kopen. Wij leerkrachten voelen ons niet meer veilig, omdat er ook leerkrachten zijn die chronische ziekten hebben. Hoe veilig zijn wij?”, benadrukt de leerkracht. De leerkracht geeft aan, dat ze als leerkrachten ook een eigen gezin hebben om voor te zorgen. 

De leerkracht zegt verder, dat de kinderen onderling elkaar helpen en met elkaar spelen. “Ze raken elkaar aan, je hebt nooit ogen genoeg.” Ook stelt ze, dat de leerkrachten de leerlingen ook vaak genoeg moeten helpen, als ze hun broek bijvoorbeeld niet kunnen losmaken of als hun uniform los zit. “Je corrigeert hun werkboeken. Je helpt ze, als ze wat niet kunnen.” Maar, ze zegt ook, dat leerkrachten nooit voorzichtig genoeg kunnen zijn. De school is voor twee dagen gesloten, donderdag 22 juli en vrijdag 23 juli.

Behalve dat leerkrachten enorm bezorgd zijn, geven ouders ook te kennen dat ze bezorgd zijn om het welzijn van hun kinderen. Uit het standpunt van de ouders bezien gaat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heel onverantwoordelijk om met de leerlingen, maar ook met de leerkrachten. Een ouder geeft aan dat het een zeer kwalijke en belachelijke zaak is.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: