India: Autoriteiten verbieden Australische journaliste verslag te doen van verkiezingen

De Australische journaliste Avani Dias verliet India op 19 april nadat de regering haar journalistenvisum pas niet had verlengd vlak voordat het zou verlopen – het nieuwste voorbeeld van buitenlandse schrijvers, journalisten, academici en activisten die om ogenschijnlijk politieke redenen de toegang tot India werd ontzegd.

Dias werkt voor de Australian Broadcasting Corporation en in India werkte ze als correspondent voor Zuid-Azië.

Dias zei dat de autoriteiten haar de noodzakelijke accreditatie ontzegden voor verslaggeving over de algemene verkiezingen in India, die op 19 april begonnen.

Slechts enkele uren voordat ze het land zou verlaten, en na tussenkomst van de Australische autoriteiten, verlengde de regering haar visum met twee maanden. Maar ze zei dat de regering het haar te moeilijk had gemaakt om haar werk te doen en verliet het land. Op 23 april schreven meer dan dertig buitenlandse correspondenten in India een open brief waarin ze protesteerden tegen de zaak van Dias.

error: Kopiëren mag niet!