OM beslist over toewijzing openbare verkoop in beslag genomen hout

Het Openbaar Ministerie (OM) zal spoedig het besluit nemen aan wie de verkoop van de in beslag genomen 988 houtblokken zal worden toegewezen. De Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) heeft haar verslag met daarin de verschillende biedingen reeds aan het OM doen toekomen.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft, terwijl het strafrechtelijk onderzoek gaande is, besloten de partij rondhoutblokken in het openbaar te verkopen aan de hoogste bieder. De SBB is belast met de technische facilitering van deze openbare verkoop.

SBB-directeur Stanley Batterson zegt aan Dagblad Suriname, dat de in beslag genomen houtblokken aan de hand van de directieven van het OM als één gehele partij in het openbaar wordt verkocht. De partij hout heeft een marktwaarde van ruim SRD 5 miljoen. De rondhoutblokken waren van 13 tot en met 16 juli te bezichtigen op de houtopslagplaats van South America DIHAO Timber Company N.V te mast 49 in het distrikt Brokopondo. Geïnteresseerden konden tot en met afgelopen maandag hun bod doen per e-mail naar de SBB.

De SBB-directeur benadrukt, dat de het bedrijf bij wie de rondhoutblokken in beslag zijn genomen niet mocht deelnemen aan de openbare verkoop. Een ondernemer heeft zich bij Dagblad Suriname erover beklaagd dat zulks mogelijk het geval kon zijn geweest. Ook beklaagt hij zich erover dat hij als kleine ondernemers die slechts 4 rondhoutblokken nodig heeft voor een bedrijfsuitbreiding bij voorbaat uitgesloten is voor deelname aan de openbare verkoop. 

Op 17 april werden 100 containers in beslag genomen met daarin illegale rondhoutblokken. Het ging om verschillende houtsoorten met een totale volume van ruim 2.100 kubieke meter.

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: