Stijging tarieven (her)keuren motorrijtuigen met minimaal 300 procent valt niet bij iedereen in goede aarde

Dat de tarieven voor het keuren en herkeuren van motorrijtuigen met minimaal 300 procent omhoog gaan valt niet bij iedereen in goede aarde. Als voornaamste reden voor de tariefaanpassing zou het verhogen van de verkeersveiligheid ten grondslag liggen. 

Dharm Mungra, voorzitter van de Nieuwe Leeuw, zegt in een reactie dat het duidelijk is dat deze maatregel bedoeld is om geld af te romen.  “Maar, dan doe je dat met tijdelijke maatregelen”. Hij wijst erop dat deze maatregel een structureel en blijvend karakter draagt. “De bedongen vergoeding staat bovendien ook in geen enkele verhouding met de te leveren diensten”, merkt hij op. 

Ook de andere reden, namelijk het afdragen van een hoger percentage van het keuringsbedrag aan de Stichting Herkeuringen Motorrij- en voertuigen Suriname (SHMS) van 35 procent terwijl dit voorheen 10 procent betrof, roept bij Mungra vraagtekens op. 

“Als je de verkeersveiligheid wilt verhogen dan verlaag je de financiële drempel om te gaan keuren. Nu maak je het voor velen onaantrekkelijker om te keuren vanwege die hoge financiële drempel. Dat werkt volledig averechts”, zegt hij tot slot.

RB 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: