Servicestation exploitant: “Boedhoe Enterprises is ongeoorloofd bezig”

De Algemene Ledenvergadering van de Surinaamse Servicestation Exploitatie Bond (SSEB) heeft donderdag 8 juli besloten om per onmiddellijke ingang de pompstations gesloten te houden. De handeling is een protestactie, een pressiemiddel om de regering zover te krijgen, dat de brandstofbranche, die van alle kanten rammelt, grondig en voortvarend wordt aangepakt.

Niet alle pompstations gesloten

Niet alle pompstations hebben gehoor gegeven aan de oproep. ‘De servicestations die door Boedhoe Enterprises van brandstof worden voorzien deinzen terug. Servicestationhouders die wel meedoen zijn de mening toegedaan, dat hun collega’s zwichten voor de intimidatie, bedreiging en heerschappij van Boedhoe.’

Op oorlogspad

“Boedhoe Enterprises schijnt op oorlogspad te zijn. De retailers zijn voorgehouden, dat deelname aan de protestactie gevolgen kan hebben voor de verstandhouding tussen brandstofdistribiteur en de servicestations. Inmiddels is de daad bij het woord gevoegd. De stations die gehoor hebben gegeven aan de oproep en mee doen aan de actie zijn medegedeeld, dat er ingaande 12 juli andere regels gelden voor de financiële afhandeling. Vanaf die datum mogen de in ongenade gevallen pompstations geen garantiebonnen van de overheid  accepteren.’

Ongeoorloofde werkwijze

‘Gemiddeld verkoopt een servicestation 5.000 liter per dag. De rekening klanten van de overheid maken een aanzienlijk deel uit van de omzet. Met het eenzijdig beëindigen van bestaande financiële afspraken maakt de brandstofdistribiteur zich schuldig aan een ongeoorloofde werkwijze. Door het abrupt stopzetten hiervan zullen de stations inkomsten mislopen naast de al oplopende bedrijfsverliezen veroorzaakt door teruggelopen van de verkoop.”

Regering ontvangt SSEB

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken heeft op de eerste protestdag namens de regering het bestuur van de SSEB uitgenodigd voor een gesprek. Het verbaast servicestation exploitanten, dat Buitenlandse Zaken zich inlaat met de materie die door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologie onbevredigend wordt aangepakt. De minister heeft het tot nog toe niet nodig geacht om van gedachten te wisselen met de SSEB. Die verantwoordelijkheid heeft zij afgeschoven op een commissie. 

Rechtszaak

Vernomen is, dat de rechtszaak die door Boedhoe Enterprises is aangespannen tegen Servicestation Sanam Oil donderdag is voorgegaan. Het proces wordt de komende week voortgezet. De eiser wil van de rechter gedaan krijgen, dat de overeenkomst tussen beide partijen wordt ontbonden en toestemming van het servicestation te ontmantelen.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: