Covid-19 vaccinatiegraad onder verpleegkundigen ziekenhuizen niet hoog

Terwijl de afgelopen weken met regelmaat werd bericht en gesproken over het belang van het vaccineren van leraren en een paar speciale vaccinatiemomenten voor leerkrachten, blijkt er nauwelijks aandacht te zijn voor de vraag hoe het is gesteld met de vaccinatiegraad onder verpleegkundigen en ander personeel in de ziekenhuizen. Verpleegkundigen komen dagelijks in contact met patiënten en kunnen dus een reëel Covid-19 besmettingsrisico vormen.

Het blijkt echter lastig te zijn om te achterhalen hoe hoog de vaccinatiegraad is onder verpleegkundigen in de diverse ziekenhuizen.

In een reactie tegenover Dagblad Suriname zegt de directeur van het St. Vincentius Ziekenhuis, Manodj Hindori: ‘Het blijkt niet zo eenvoudig te achterhalen. We hebben wel de lijsten van mensen die bij ons gevaccineerd zijn, maar geen aparte lijst hoeveel van ons eigen personeel gevaccineerd is. Ze kunnen bij ons gevaccineerd zijn, maar ook op andere locaties. We moeten de info dus nog verzamelen.’

‘Vaccinatiegraad nog  beetje aan de lage zijde’

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, blijkt niet precies te weten hoe het is gesteld met de vaccinatiegraad onder verpleegkundigen. In een eerste reactie liet hij de redactie van Dagblad Suriname weten: ‘Die informatie zouden we moeten natrekken. Ik kan wel zeggen, dat de vaccinatiegraad nog een beetje aan de lage zijde is, in die zin van, ik weet niet zeker of we de 50 procent hebben gehaald.’ Nadere informatie over de hoogte van de vaccinatiegraad bleef uit.

Waarnemend Zorg-directrice Fauzia Poese van het Regionaal Ziekenhuis Wanica zegt, dat er verpleegkundigen zijn gevaccineerd. ‘Ook overig ziekenhuispersoneel zoals administratie, keuken en Technische Dienst  zijn gevaccineerd. Precieze aantallen heb ik niet bij de hand, maar het wordt wel geregistreerd. Groot deel is wel gevaccineerd.’

Ondanks herhaald verzoek was de directrice van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Claudia Marica-Redan, niet bereikbaar voor een reactie.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: