Persconferentie Hellings en zijn aanhang roept meer vragen op

Leden van de Politiebond die kritisch hebben geluisterd naar de persconferentie van hun bondsvoorzitter Raoul Hellings en zijn gezworen helpers Sergio Gentle en Milando Atompai, en stellen dat nu vaststaat dat er een hypotheek is genomen en ingeschreven van SRD 9 miljoen en dat de koopsom van het perceel SRD 4 miljoen bedroeg. Daarnaast is SRD 2 miljoen opgenomen voor aanleg van infrastructuur, electra en water. De totale opname is SRD 6 miljoen en dus is er een effectieve schuld van SRD 6 miljoen.

Financieel uitstel van bond is onbetrouwbaar

De opbrengst van de 81 kavels was volgens de drie bestuursleden circa SRD 6 miljoen, waarbij 61 kavels zijn verkocht voor SRD 97.000 per stuk. Daarnaast werden 20 kavels verkocht voor tussen de SRD 120.000 en SRD 150.000 met een geschatte opbrengst van SRD 2.7 miljoen. De totale opbrengst is dus circa SRD 8.7 miljoen. Volgens de bestuursleden is SRD 7.5 miljoen aan het Pensioenfonds afgelost inclusief rente. De cruciale vraag is, of het Pensioenfonds is betaald, waarom is die hypotheek niet geroyeerd? Dat is namelijk het bewijs dat een hypotheek is afbetaald. 

Er zou dus nog SRD 1.2 miljoen in kas moeten zijn. Voor infrastructuur, water en elektra was totaal beschikbaar SRD 3.2 miljoen. Hiervan kwam SRD 2 miljoen uit de lening en 1.2 miljoen uit saldo verkoopopbrengsten. Als nu aan de EBS nog US$ 150.000 betaald moet worden, dan is dat gelijk aan het gehele bedrag dat voor infra, water en elektra beschikbaar was.  Waaruit zijn dan water en infra en de aanbetaling aan de EBS gedaan? En aan de andere kant, hoe kun je op het project een winst maken van SRD 500.000 als je totale opbrengst SRD 8.7 miljoen is? Dat wil zeggen dat je totale kosten SRD 8,2 miljoen bedragen. Maar, als je opbrengsten SRD 8.2 zijn en je de bank SRD 7.5 hebt betaald, en je had voor aanschaf van het terrein SRD 4 miljoen betaald, dan heb je voor totale infra SRD 2.7 beschikbaar.  Als er nog een rekening van US$ 150.000 (SRD 3.150.000) moet worden betaald, dan is de relevante vraag uit welke pot deze bestuursleden dat gaan betalen?

Uit dit cijfermateriaal blijkt geenszins dat deze bestuursleden een succesvol project hebben gedraaid, zoals zij zo hard beweerden op hun persconferentie. Belangrijk is, dat het gat van SRD 5 miljoen nog niet gedicht is en het bestuur daar geen zinnige uitleg over heeft gegeven.

Speculatie met gelden van leden

Dit project dreigt een fiasco te worden, omdat de bond geen middelen meer over heeft om de elektrakosten te betalen en de weinige leden die gekocht hebben ernstig gedupeerd zullen worden. Niet vergeten moet worden, dat er nimmer een algemene ledenvergadering is gehouden om politieambtenaren aan te geven, dat zij percelen konden kopen via de bond. Heel wat percelen zijn verkocht aan burgers. De bond heeft dus gespeculeerd met gelden van de leden, zonder daar ooit toestemming voor te hebben gehad.

Refererend naar de persconferentie zeggen de leden, dat de bestuursleden zich hele ondernemers wanen. ‘Zijn ze vergeten dat ze politieambtenaren zijn en nimmer een nevenberoep mogen hebben?’

‘Dit is verduistering’m zegt een lid zeer gebelgd. Hij stelt dat de minister van Openbare Werken moet nagaan of hier de vergunningsvoorwaarden niet overtreden zijn doordat er verkocht is voordat elektra aangelegd is. Elke verkavelaar moet eerst de nutsvoorzieningen aanleggen alvorens Openbare Werken toestemming tot verkaveling geeft.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: