Econoom Biharie mist juiste aanpak in Herstelplan

Volgens de econoom Anand Biharie zal het huidig Herstelplan onvoldoende zijn om verlichting te brengen voor de noodlijdende sectoren van de maatschappij.

‘Het Herstelplan heeft niet een minimum voorwaarde om het armoedevraagstuk op te lossen. Als je het volk van een armoedig bestaan en financieel wanbeleid wilt redden dan moet op de eerste plaats inflatie worden tegengegaan.’

De overheid dient er ook voor te zorgen dat de inflatie niet toeneemt. Belangrijk hierbij is dat de koers in bedwang wordt gehouden. ‘Want wanneer dit niet het geval is ontstaat devaluatie.’ De SRD verliest haar waarde, omdat er bij een kleine groep heel veel SRD’s in bezit zijn gekomen. Tijdens de vorige regeerperiode zouden teveel SRD’S in handen zijn gekomen van een kleine groep personen die hiermee valuta kan opkopen.

Biharie merkt op, dat deze gelden rechtstreeks komen uit de staatskas. ‘Een over aanbod van SRD’S laat de koers exploderen.’ De econoom wijst hierop dat dit aangepakt moest worden. ‘Dit kan door de SRD’s af te romen in de economie. Het afromen beleid had moeten betekenen het omwisselen van SRD’s voor nieuwe SRD’s. Volgens Biharie zou dit tot gevolg hebben, dat iedereen zich weer bij de bank zou moeten registreren met alle SRD’s. Het voordeel is, dat via de Belastingdienst controle kan worden uitgeoefend waarbij ook belastingen kunnen worden geheven. Het geld wordt op deze manier uit het systeem gehaald met als voordeel dat men er niet meer mee op zoek gaat naar valuta, waardoor de waarde niet meer kan dalen. Biharie merkt op dat hij deze oplossingen niet tegenkomt in het Herstelplan.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: