Italië met 2-1 te sterk voor de Rode Duivels

In de kwartfinale van het EK-voetbal was Italië vrijdagavond 2 juli te sterk voor de Belgische Rode Duivels: 2-1. De Italianen vervolgen de jacht op de tweede EK-titel na 1968 en treffen nu in de halve finale in Londen Spanje.

Italië was de betere ploeg en bewees een van de favorieten voor de eindzege te zijn. De Azzurri zijn nu al 32 duels op rij ongeslagen en hopen die reeks nog met twee duels uit te gaan breiden.

Het was Italië dat in de eerste helft het initiatief in de wedstrijd pakte. De Italianen leken ook op voorsprong te komen, maar de goal van Leonardo Bonucci werd na bijna een halve minuut wachten op de VAR afgekeurd vanwege buitenspel. 

De Rode Duivels trokken zich gegroepeerd terug maar wisten van daaruit wel gevaarlijk te worden. Na een geweldige counter van de Belgen, in gang gezet door De Bruyne, dwong sterspeler van de Rode Duivels de Italiaanse doelman Gianluigi Donnarumma tot een geweldige redding. En even daarna dwong Lukaku op aangeven van De Bruyne de Italiaanse doelman opnieuw tot een redding.

Dat overwicht werd door de technisch zeer vaardige Azzurri verzilverd na een half uur, toen Jan Vertonghen de bal bij het uitverdedigen verspeelde en Nicolo Barella afrondde (1-0).

En in een snelle uitbraak maakte Lorenzo Insigne van net buiten de zestien een magnifieke goal (2-0).

De Italianen leken gebeiteld te zitten, maar het wapen Jeremy Doku zou zich voor rust nog uitbetalen. Bij een sprintduel met Giovanni di Lorenzo kreeg het wonderkind van het Belgische voetbal een duwtje in de rug. Met een mooi uitgevoerde snoekduik ging Doku naar het gras en de Sloveense scheidsrechter Slavko Vincic wees naar de stip, tot grote ontsteltenis van de Italianen. Op slag van rust kon Romelu Lukaku vanaf de penaltystip de aansluitingstreffer maken (2-1), zijn 64e interlandgoal in zijn 98e interland.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: