Djokovic op Wimbledon eenvoudig door naar vierde ronde

Andy Murray weet niet te winnen van de Canadees Shapovalov

Novak Djokovic heeft zich vrijdag 2 juli in drie sets geplaatst voor de vierde ronde van Wimbledon. De Servische nummer 1 van de wereld rekende in iets meer dan twee uur af met de Amerikaan Denis Kudla: 6-4 6-3 7-6 (7).

 

Het was een jubileumoverwinning voor de vijfvoudig kampioen van het Londense grand slam; hij boekte zijn 75e zege op het gras van Wimbledon.

Djokovic kende in de eerste twee sets niet heel veel problemen met Kuda, die via de kwalificaties in het hoofdtoernooi was gekomen. Maar, in de derde set moest de Serviër toch nog even diep gaan, nadat Kuda met 4-1 voorkwam. Djokovic vocht zich terug en wist er een tiebreak uit te slepen. Ook daarin verslikte hij zich bijna in de 28-jarige nummer 114 van de wereld, maar Djokovic keerde de kansen op tijd en won de beslissende game met 9-7. 

Hij stuit in de vierde ronde op de Chileen Cristian Garin.

Andy Murray heeft de derde ronde niet overleefd. De voormalig winnaar, terug na veel blessureleed, was niet opgewassen tegen Denis Shapovalov. De in Londen als tiende geplaatste Canadees won in drie sets, 6-4 6-2 6-2.

In 2013 en 2016 won Murray Wimbledon. Door blessures kon hij de laatste jaren maar weinig spelen en viel hij ver terug op de wereldranglijst, naar de 118e plek. Hij heeft ook op de eerste plaats gestaan.

In de eerste ronde had Murray voor het eerst sinds 2017 een partij op Wimbledon gewonnen. Hij versloeg toen Nikoloz Basilashvili uit Georgië. In de tweede ronde was hij te sterk voor de Duitser Oscar Otte in een slopende vijfsetter.

Sabalenka

Bij de vrouwen bereikte Aryna Sabalenka uit Wit-Rusland eenvoudig de vierde ronde. De nummer 2 van de plaatsingslijst won op het grand slam van Londen in de derde ronde in twee sets van Maria Camila Osorio Serrano. Ze gunde haar Colombiaanse tegenstander drie games: 6-0 6-3.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: