Veel overtredingen geconstateerd tijdens prijscontroles

In de afgelopen periode zijn prijscontrole werkzaamheden verricht in diverse ressorten van de districten Paramaribo en Wanica. Tijdens de controlewerkzaamheden zijn diverse overtredingen geconstateerd. Op verschillende producten, zoals bruine bonen in blik, uien, witte en bruine suiker, saucijsjes, brood, knoflook en zout, waren geen prijzen aangegeven. De vergunninghouders zijn erop gewezen dat de prijsaanduiding meteen aangebracht moest worden, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname maandag 28 juni.

De prijs van babyvoeding van het merk Phosphatine en zonnebloemolie van het merk Yonca moest meteen worden teruggedraaid, omdat deze volgens het onderzoek van de ambtenaren, waarbij de inkoopbon overlegd moest worden, te hoog waren geprijsd.

Bij winkels waar overtredingen zijn geconstateerd hebben de eigenaren een waarschuwing gehad. Er is aan hun medegedeeld dat indien weer overtredingen worden geconstateerd bij de volgende controlewerkzaamheden, het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie over zal gaan tot het opleggen van sancties. Prijsopdrijving is een economisch delict en is bij wet strafbaar gesteld.

Klachtenafhandeling

Consumenten hebben in de afgelopen periode ook klachten ingediend over garantie bij verschillende producten, zoals een laptop en gipsplaten. Deze klachten zijn door de onderzoeksambtenaren van het ministerie middels bemiddeling opgelost. 

Consumenten kunnen klachten telefonisch indienen tussen maandag en vrijdag van 08:00 -15:00 uur via:

-Verkort nummer: 1940

-Whatsapp nummer: +5978530915 (alleen Whatsapp berichten)

-E-mailadres: [email protected] 

Vanwege de Covid-19-maatregelen is het niet mogelijk om persoonlijk langs te lopen op het ministerie om uw klachten in te dienen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: