100.000 Chinese Sinopharm-vaccins gearriveerd

‘Lang leve vriendschap Suriname-China’

De aangekondigde 100,000 Sinopharm-vaccains vanuit de Volksrepubliek China zijn maandag 28 juni aangekomen in het land. De vaccains werden ceremonieel in ontvangst genomen op deJohan Adolf Pengelluchthaven te Zanderij. Personeel van de Chinese ambassade en Surinaamse functionarissen stonden er met een banner met het opschrift; ‘Lang leve de vriendschap tussen Suriname-China’

Het ministerie van Volksgezondheid had zaterdagavond 26 juni bekendgemaakt, dat 100.000 vaccins van het merk Sinopharm binnenkort zouden arriveren in Suriname. Het gaat om een geschenk van de overheid van China aan Suriname en de zending was al onderweg vanuit Beijing.

Het ministerie is bezig met voorbereidingen om het vaccin op een veilige manier toe te dienen aan de samenleving. Zodra dit het geval is zal eerst gestart worden op één locatie, om daarna de activiteiten met Sinopharm uit te breiden naar andere locaties.

Het ministerie van Volksgezondheid verwacht komende week ook een kleine zending van het Johnson & Johnson-vaccin. Ook dit vaccin zal worden onderworpen aan de nodige inklaringsprocedure, training en andere processen welke nodig zijn voor het gebruik van het vaccin in Suriname. 

De NDP had aangekondigd, dat zij komende week een drive-thru vaccinatie dag zou houden, waarbij Sinopharm zou worden gebruikt. Op die dag zouden ook NDP-voorzitter Desi Bouterse en zijn echtgenote hun eerste vaccinatie toegediend krijgen, zo meldde de partij zaterdag 26 juni in een bericht. Die vacinatiedag is inmiddels uitgesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: