President Santokhi oriënteert zich rond dambreuk Surinamkanaal te Henar

President Chandrikapersad Santokhi is vrijdag 11 juni naar het district Nickerie gegaan om zich te oriënteren in het La Beni gebied, te Henar. Het gebied, dat bestaat uit vooral rijstarealen en een oppervlakte heeft van enkele tienduizenden hectare, kampt al ruim een week met wateroverlast. 

Het gebied is getroffen door wateroverlast nadat de dam van het Surinamkanaal het had begeven door de zware regenval van de afgelopen periode. 

Het hoofd van het Burger Informatie Centrum, Ignacio Tjin A Tak, zegt dat er momenteel met man en macht wordt gewerkt aan het herstel van de dam. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de exacte schade is aan het gebied of de rijstarealen. 

Er zijn bronnen die melden, dat de dambreuk niet op een natuurlijke wijze is ontstaan, maar door menselijk handelen. Er zal onderzocht worden of er opzet in de zaak is, aangezien het vermoeden bestaat dat de dam opzettelijk doorgestoken is. Dagblad Suriname heeft eerder al bericht over de problemen rond de zogenoemde lekbeteugelingsdam.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: