Ananasverkoop gaat moeilijk in Covid-periode

Een bewoner van Powakka gaat vrijdag 11 juni in een gesprek met Dagblad Suriname in op het planten en de verkoop van ananas in de huidige Covid-periode.

Volgens de bewoner moet eerst een stuk kostgrond worden opengekapt en schoon gemaakt. Daarna wordt een gat gegraven in de bodem en de ananasplant wordt vervolgens in de grond gestopt en bemest. “Minimaal worden er 3.000 stuks geplant en maximaal 15.000,  hangt af van de grootte van je kostgrond. Na ongeveer een jaar kan er geoogst worden. De prijzen hangen af van de grootte van de ananas. Het grootste deel wordt gekocht door opkopers. Een klein deel wordt in het dorp verkocht.”

Volgens de ananashandelaar kost de kleinste ananas SRD 5 en de grootste SRD 35. Opkopers verkopen het meestal in Paramaribo. Verder geeft de bewoner aan, dat de verkoop door de Covid-situatie heel moeilijk gaat, door de lockdown zijn er immers geen klanten. De ananassen worden nu meer opgehaald door wederverkopers en dat zijn vaste kopers.

Volgens de man zijn de oogsten niet mislukt door de recente zware regenbuien, omdat het om hoogland gaat.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: