Weer explosief toegenomen drukte bij geldovermakingskantoren

Er was woensdag 2 juni weer sprake van een explosief toegenomen drukte bij de verschillende geldovermakingskantoren. Sedert een paar maanden is er al sprake van een dagelijkse drukte van belang, maar vanwege de full lockdown met zijn beperkte openingsdagen en openingstijden, is deze drukte thans explosief toegenomen. 

De politie heeft woensdag, zoals zij had aangekondigd, moeten optreden om de drukte in goede banen te leiden. Dat was het geval bij het Western Union kantoor op de hoek van de Pengelstraat en de Limesgracht. Bij het kantoor van SuriChange heerste een chaotische drukte. Ook bij de verschillende filialen van Western Union was het weer enorm druk.

Vanwege de sterk verslechterde economische situatie in het land krijgen velen van familieleden in het buitenland valuta opgestuurd als ondersteuning in de sterk toegenomen kosten van vooral levensonderhoud. Het geld ontvangen ze bij de verschillende geldovermakingskantoren zoals Western Union en SuriChange. Vanwege de lockdown zijn de geldovermakingskantoren nu slechts drie dagen in de week open. Ook de openingstijden zijn nu sterk beperkt. De “normale” drukte van zes dagen in de week met dagelijkse openingstijden van 8 uur ’s morgens tot meestal 6 uur ‘s middags hoopt zich thans op tijdens de beperkte openingsdagen en openingstijden. Het gevolg is de chaotische drukte zoals deze dagen.

De enorme en chaotische drukte bij de geldovermakingskantoren brengt enorme veiligheids- en gezondheidsrisico’s met zich mee. De menigte bij de geldovermakingskantoren strekt zich namelijk uit tot over het trottoir naar de straatzijde toe met alle stremmende gevolgen van dien voor het verkeer. De enorme samenkomst van personen, die in de meeste gevallen de anderhalve meter afstand niet in acht nemen, verhoogt ook het risico op Covid-besmetting. 


Het is zaak dat de directie van de geldovermakingskantoren samen met politie en andere autoriteiten voor vrijdag een oplossingsmodel bedenken om de situatie beter beheersbaar te houden.

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: