Sportorganisatie O.S.B. opgericht in Brokopondo

De Organisatie ter ondersteuning van de Sport in Brokopondo (O.S.B) is  opgericht in het district  op 23 februari van dit jaar. De organisatie werd opgericht met het doel om sport in het district te bevorderen en ondersteuning te geven aan sporters. Het gaat om alle takken van sport. Verder wil de organisatie ook educatief bezig zijn. 

Dit willen ze realiseren in samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en alle andere actoren die sport in het district een warm hart toedragen.

O.S.B heeft al een kennismakingsbezoek gebracht aan de districtscommissaris en de bedoeling is  om ook een bezoek te brengen aan de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport.

De organisatie  wil haar doelen bereiken door het organiseren van slagbal- en voetbalcompetities,  atletiek- en trimloopwedstrijden, talenten helpen ontdekken en ontwikkelen, arbitercursussen initiëren  en het  opzetten van een sportcomplex met alle faciliteiten. Alle takken van sport moeten mogelijk zijn in het district. Verder wil men ook een scholen songfestival en talentenjacht organiseren. Uiteraard is het de bedoeling dat al deze activiteiten pas georganiseerd zullen worden als de covid situatie genormaliseerd is. 

De bestuursleden van O.S.B zijn allemaal afkomstig van uit district Brokopondo.

Voorzitter is Kent Willem tevens coördinator sportzaken in het district, ondervoorzitter is Akoisie Faber, de secretaris is Paulus Nyora, de 1e penningmeester is  Jonas Miwinie en 2e penningmeester is Wachter Moynta

Commissarissen zijn Finkie Quincy en Gonraad Francisca. Leden zijn Diko Verina, Pina Shalitsie, Pomba Janiek en Amania Chivanilio. 

De organisatie is op zoek naar sponsors om geplande activiteiten te kunnen uitvoeren. 

VP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: