VES-voorzitter noemt sociaal vangnet onevenwichtig

De voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname, VES, Winston Ramautarsing, typeert het sociaal vangnet uit het Herstelplan als onevenwichtig.

In gesprek met Dagblad Suriname accentueert hij, dat er een foute methodologie is gehanteerd in het Herstelplan betreffende de verlichtingsmaatregelen waardoor de burgers die verlichting niet rechtstreeks zullen ervaren.

“Men hanteert een foute methodologie; men noemt het een plan, maar een plan is per definitie vooruitkijken en niet achteruitkijken”, zegt Ramautarsing.

Hij doelt op de verlichtingsmaatregelen die in het laatste kwartaal van 2020 zijn geïmplementeerd zoals onder andere de verhoging van AOV van SRD 525 naar SRD 750, en de verhoging van de financiële bijstand van SRD 375 naar SRD 500. Doordat een groot deel van het sociaal vangnet van tevoren is ingegaan en de burgers al gewend zijn aan die ‘verhoging’ komt er voor hen niets nieuws bij kijken. Daarom noemt Ramautarsing het sociaal vangnet onevenwichtig. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: