Politie pakt illegale geldwisselaars op in Nieuw Nickerie en Paramaribo

Tijdens een politieoperatie afgelopen dinsdag heeft de bikersunit van de politie te Nieuw Nickerie vier illegale geldwisselaars aangehouden voor een kledingzaak aan de G.G. Maynardstraat. De vier mannen hadden diverse bedragen in SRD, US$ en Guyanese-dollars bij zich. 

Aangezien de geldwisselaars zich schuldig hadden gemaakt aan overtreding van de Wet Toezicht Geldtransactiekantoren, werden zij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie werden de vier na betaling van een forse boete heengezonden, zo bericht het Korps Politie Suriname donderdag 20 mei. Hoe hoog de ‘forse’ boete was, vermeldt de politie echter niet in haar persbericht.

Inval te Paramaribo in illegale cambio

Een gemengd team van de politie heeft zaterdagmorgen 15 mei na verkregen informatie een inval gedaan in een pand aan de Doekhieweg West. Daar werden aangehouden de 23-jarige C.S., zijn jongere broer R.S. en drie personen die op het punt stonden geld te wisselen.

De verdachte C.S., die een illegalecambio op het voormeld adres exploiteerde, hanteerde voor de US dollar een koers van tussen de 20 en 22 en voor de Euro een koers van tussen de 23 en 25 SRD.

De politie heeft onder andere vreemde valuta en Surinaams geld en telmachines in beslag genomen. Hangende het onderzoek is C.S. na afstemming met het Openbaar Ministerie voor overtreding van de Wet Toezicht Geldtransactiekantoren door de politie in verzekering gesteld. Zijn jongere broer R.S. en de drie andere personen zijn na verhoor heengezonden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: