Vliegtuigje geladen met cocaïne op weg naar Suriname maakt noodlanding bij Orealla, Guyana

Guyanese media berichten donderdagavond 20 mei, dat ‘s middags een buitenlands vliegtuig, geladen met cocaïne, een noodlanding heeft gemaakt op een weg bij Orealla, Upper Corentyne River.

Politie en agenten van de Customs Anti-Narcotics Unit (CANU) zijn naar het gebied gegaan, zeiden bronnen. De gearresteerde piloot en een andere man hebben de Braziliaanse nationaliteit. Het toestel staat met de letters PT SRR geregistreerd in Brazilië.

De mannen hebben naar verluidt de politie verteld, dat het toestel met een lading magnesium op weg was naar Suriname. Het vliegtuigje is overigens van hetzelfde type als het toestel dat medio april een noodlanding maakte op de airstrip Avanavero in West-Suriname, waarin sporen van cocaïne werden aangetroffen:

Onlangs hebben Surinaamse en Guyanese anti-drugsagenten in een gecoördineerde actie 903 kilo cocaïne onderschept te Tafelberg in centraal Suriname.

Een Cubaan, die ter plaatse was, werd aangehouden, en een Surinaamse militair – piloot en eigenaar van een luchtvaartbedrijf – is nog op de vlucht en wordt gezocht. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: