Pasen: Iets leuk voor kinderen te doen

“Pasen biedt de gelegenheid om toch iets leuk voor kinderen te doen”, zegt Feruscha aan de krant. Zij is een kleine ondernemer en gaf aan dat tijdens deze feestdagen er toch iets speciaals gedaan moet worden voor de kinderen. “Het hoeft geen feest of evenement te zijn, maar kinderen trakteren, doet al veel.” Feruscha gaf aan dat zij vorig jaar op Kinderdag enkele kinderen van kindertehuizen had verwend. “Ik merkte dat het veel betekende.” Dit jaar met Pasen is zij van plan met enkele andere vrienden kinderen van de buurt te verwennen. Een zak met chocolade in eivorm, een zakje kleurpotloden, een kleurboek en zakje met knutselwerk wordt het voor dit jaar. De boodschap hierachter is om mensen te motiveren iets extra’s voor kinderen doen. Het hoeft niet alleen voor een tehuis of een stichting te zijn, maar kan ook voor een paar kinderen van de buurt”, zegt Feruscha.

“Kinderen hebben veel moeten doorstaan. Hun vrijheid is hen afgenomen en ook de gelegenheid voor het creëren van momenten of herinneringen. Dit is een teken aan hen dat zij niet vergeten zijn. Kinderen in de bloemetjes zetten, kan op verschillende manieren. Wij zijn allemaal creatief, dus het kan”, benadrukt Feruscha. Uiteindelijk weten de ouders ook wat de kinderen hebben meegemaakt en hoe zij het vol hebben gehouden.

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: