Jongen van 12 jaar opgepakt voor diefstal geld van oom

Nadat het Korps Politie Suriname zaterdag had bericht over de aanhouding van een 14-jarige jongen in Nickerie die zijn moeder heeft mishandeld, meldt het korps zondag 4 april, dat de politie van Waldeck in Nieuw Nickerie de 12-jarige jongen B.P. heeft aangehouden voor diefstal in de tweede week van maart.

De benadeelde, oom van de jonge verdachte, had dinsdag 9 maart aangifte gedaan tegen zijn neefje. Volgens verklaring van de oom, landbouwer van beroep, had hij een geldbedrag ontvangen voor padie. Dit geld bewaarde hij thuis in een kastje, maar zijn neefje had gezien waar hij het geld bewaarde.

De jongen wist de kast open te maken zonder het slot te hebben geforceerd en nam een deel van het geld weg. Hiermee kocht hij een mobiele telefoon. Een tante van de jongen, die op de hoogte was van de diefstal, maakte een valse kwitantie op, met de bedoeling dat zij zogenaamd het geld aan B.P. had geleend voor de aankoop van de telefoon. De tante viel echter door de mand, waarop de jongen kon worden opgespoord en aangehouden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de jonge verdachte in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: