Schoolvervoer in Nickerie lamgelegd

Het schoolvervoer in het rijstdistrict Nickerie is lamgelegd. Vele scholieren kunnen daardoor de school niet bezoeken. Het zijn 73 bussen die in de garage blijven. Een bestuurslid van het schoolvervoersbond Nickerie zegt aan Dagblad Suriname dat de overheid nu moet inkomen; er zijn veel onduidelijkheden, de betaling vindt niet op tijd plaats en blijft zelfs uit. Zo hebben deze schoolvervoerders geen vergoeding ontvangen voor de geleverde diensten in februari. “We kunnen niet blijven rijden, terwijl we niet weten wat we gaan verdienen. Onze vergoeding heeft geen betrekking op het aantal leerlingen die we vervoeren, maar op het aantal kilometers die we rijden. Er zijn bijvoorbeeld schoolvervoerders, die 42 km rijden en minder ontvangen dan iemand die 20 km rijdt. Dit tolereren we niet”, maakt het bestuurslid duidelijk.

Wat ook een issue is, is de exorbitante brandstofprijs. “We kunnen dat niet uit eigen zak betalen.” De langverwachte loonsverhoging is uitgebleven. Het bestuurslid voert aan dat het tegenwoordig niet mogelijk is om middels 1 inkomstenbron te overleven. “Eenieder probeert te zwoegen om het hoofd boven water te houden. En keer op keer worden we niet op tijd uitbetaald door de overheid.” Veel keus hebben de schoolvervoerders in Nickerie echter niet om permanente inkomsten te kunnen genereren, daarom dat de bond een streep trekt door de bussen in de garage te houden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: