Verdachte van verduistering blijft aangehouden

Dinsdag werden twee getuigen gehoord in de zaak, waarbij Sarwan K. ervan wordt verdacht SRD 325.000 van zijn werkgever te hebben verduisterd. De eerste getuige is een buurman van de verdachte. Hij vertelde dat hij de verdachte als een rustige persoon kent en hem nimmer met duistere zaken heeft gezien. Als tweede werd de vrouw van de benadeelde verhoord, die tevens de administratie doet binnen het bedrijf. Zij gaf aan dat Sarwan als loper voor het bedrijf werkt. Hij krijgt zijn opdrachten rechtstreeks van de werkgever. Ze vroeg hem die dag of hij naar een bepaald bedrijf moest en hij antwoordde positief. Zij ging er toen van uit dat haar man daartoe de opdracht had gegeven. Hij moest na uitvoering de werkgever melden, hetgeen hij niet gedaan had op die dag. ‘Ik geef hem zelf geen opdrachten’, zei de getuige. 

Op 5 oktober kreeg hij een aantal invoices en stortingsbewijzen om gelden te storten bij de bank en elders gelden af te halen. Daarna moest hij met een pick-up banden ophalen te Paranam.  Sarwan verklaart dat hij SRD 325.000 heeft ontvangen bij voornoemd bedrijf en terwijl hij terugliep met het geld werd hij beroofd. De rovers hadden hem hierbij op het hoofd geslagen en raakte hij daardoor voor ruim 2 uren bewusteloos. Hierna namen de rovers het geld en Sarwan mee en dumpten hem 40 kilometers verder langs de weg. Sarwan werd door een omstander aangetroffen en waren zijn polsen vastgebonden met tiewrap. De omstander gaf een ruk hieraan en raakte deze al los. Hierdoor ontstond het idee dat Sarwan de beroving in scene had gezet.  Volgens de benadeelde moest Sarwan die dag helemaal geen gelden gaan ontvangen bij het bedrijf. Sarwan betwist dit.

Sarwan stelde al 5 maanden onschuldig aangehouden te zijn. Kantonrechter Duncan Nanhoe wees erop dat er veel vraagtekens zijn. Zo beweerde Sarwan dat de centrale lock van het voertuig niet werkt. Dit bleek bij een controle van de politie wel te werken. Ook is het volgens de rechter niet goed te begrijpen dat de rovers Sarwan zouden meenemen, terwijl zij het geld al hadden gevonden. “Waarom namen ze jou 40 kilometer mee met het risico betrapt te worden?”

Ook bleek dat het voertuig niet te zien is op de Safe City camera’s, terwijl Sarwan beweerde dat wel langs te hebben gereden. Advocaat Raoul Lobo, die Sarwan bijstaat, vroeg om hem voorlopig in vrijheid te stellen. De officier van justitie, mr. Reshmi Rathipal, verzette zich hiertegen, aangezien er nog veel bezwarende verklaringen tegen Sarwan zijn. De rechter wees het verzoek af en stelde de zaak uit naar 6 april.

error: Kopiëren mag niet!