Personeel en leden Kabinet van de President moeten gaan trimmen op eigen trimbaan

President Santokhi: ‘Het is een duurzame oplossing voor het harde werken’

Op het terrein van het Kabinet van de President is zaterdag een trim- cq. sportbaan in gebruik genomen, om via sport een gezond leven en teamgeest onder het personeel en de leden van het kabinet te bevorderen, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname. Het gaat om de eerste fase van een project dat verder aangevuld zal worden met kleedhokjes, douches, een mini-voetbalveld en een gym.

Bij de ingebruikname sprak president Chandrikapersad Santokhi van een duurzame oplossing voor het harde werken. Hij wees erop., dat het kabinet inmiddels zeven maanden aanzit en dat het vooral is gegaan om performance en toewijding. Maar, het vraagt ook om gezond leven. Santokhi legde vooral de nadruk op de sfeer waarin er gebruik kan worden gemaakt van de baan: een stukje natuur, dichtbij de Surinamerivier en met een veelheid aan vogels in de omgeving. 

‘Het vermindert de stress en brengt rust. Het zal de teamgeest en de gezondheid bevorderen én positieve energie brengen.’ President Santokhi sprak zijn dank uit aan de donoren die een en ander hebben helpen bewerkstelligen. Hij voegde eraan toe, dat de conditie op peil houden ook nodig is voor de weerstand tegen Covid-19. Hij opperde een idee om een Werkgroep Sport op het kabinet op te zetten.

Kabinetsdirecteur Arun Hardien sprak van een uniek project op het kabinet. Hij verwees naar de overname in juli 2020, waarbij werd aangegeven, dat er vol energie en toewijding gewerkt zal worden. Dit is nog steeds het geval, maar gezondheid moet niet verwaarloosd worden.  Hardien sprak de hoop uit dat personeel, parlementariërs en ministers met deze mogelijkheid vol energie het werk aangaan.

Dew Soekhlal, beleidsadviseur van de president en  trekker en uitvoerder van het project, zei door het staatshoofd benaderd te zijn om de tuin van het kabinet een ander gezicht te geven met een sport- en/of trimbaan. ‘Het heeft niet lang geduurd.’ De aanleg ging begin januari van start. De baan, die 1×24 open zal zijn, is 300 meter lang.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: