Kwaliteitsmanagers visserij ontvangen uit handen minister Sewdien certificaat na training

Suriname is een van de weinige landen in de regio die vis en garnalen vrijelijk kan exporteren naar alle delen van de wereld. Zo’n twintig lokale visverwerkingsbedrijven zijn gecertificeerd door het Viskeuringsinstituut (VKI) en voldoen aan internationale kwaliteitsstandaarden. Het proces hiertoe is met de oprichting van het VKI in 2007 gestart, waarmee tegelijk ook de benodigde keuringswetten in orde zijn gebracht.

Het VKI beschikt reeds over het kader en de benodigde keuringsinstrumenten daartoe, aldus het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in een persbericht. Daarnaast worden in samenwerking met het Natuurtechnisch Instituut (NATIN) continu kwaliteitsmanagers opgeleid voor kwaliteitsbewaking bij de verwerkingsbedrijven. Minister Prahlad Sewdien van LVV heeft afgelopen woensdag een training afgesloten met het uitreiken van certificaten aan 18 kwaliteitsmanagers.

Scharona Tawjoeram neemt haar certificaat in ontvangst uit handen van minister Sewdien.

Het VKI wordt, aldus LVV, financieel gezond en operationeel gehouden door bijdragen vanuit de private sector. Exporteurs dragen US$ 0,02 per kilo geëxporteerd product af aan het VKI.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: