Voorzichtige ‘Bigi Boy’ Rozenstruik verliest van Fransman Gane in weinig inspirerend gevecht 

‘Ik neem aan dat het mijn slechtste prestatie ooit was’

Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik heeft zaterdagavond laat tijdens de UFC (Ultimate Fighting Championship) Fight Night 186 in de UFC APEX in het Amerikaanse Las Vegas het gevecht tegen de Fransman Ciryl ‘Bon Gamin’ Gane verloren in een weinig inspirerende vertoning,

Na vijf rondes werd Gane unaniem door de jury tot winnaar uitgeroepen met een puntentotaal van 50, tegenover 45 voor ‘Bigi Boy’.

Het verlies van Rozenstruik was grotendeels aan hemzelf te wijten. Hij toonde weinig vuur door een sterk afwachtende, voorzichtige houding. Het leek erop of de Surinaamse vechter de aanval op Gane niet durfde te openen.

Tijdens het gehele vecht leek het meer op een constant aftasten, zonder echt strijd. Het had de hoofdmatch van de avond moeten worden, maar het liep anders, het was verre van een hoofdmatch door een slaapverwekkend constant afwachtend ‘gevecht’ van beide vechters. Gane probeerde af en toe wel een aanval te openen, maar die pogingen konden door Rozenstruik worden afgeslagen.

Iedereen had gewacht en gehoopt op actie in de laatste, vijfde, ronde. Maar, ook die laatste ronde gaf geen ander beeld. Rozenstruik leek de aanval niet te durven openen, waardoor het saai ogende gevecht zonder enig vuurwerk en gerichte slagen en trappen van ‘Bigi Boy’ in een teleurstelling eindigde.

Gane reageerde dan ook na afloop, dat hij meer actie had verwacht van Rozenstruik. Hij lokte hem uit, maar kreeg weinig respons.

‘Bigi Boy’ liet via zijn Twitter-account weten: ‘Ik heb gewoon gevochten en de strijd is niet op mijn manier verlopen. Ik neem aan dat het mijn slechtste prestatie ooit was, als je het mij vraagt. Ik ben echt moeilijk voor mezelf. Ik ben op weg om keihard toe te weken naar mijn volgende strijd. Ik weet echt niet wie dat waarschijnlijk zal zijn. Met betrekking tot Ciryl. Hij won de strijd.’

Van de 11 wedstrijden heeft ‘Bigi Boy’ er 2 verloren, terwijl Cane bij al zijn 8 gevechten als winnaar uit de kooi kon lopen. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: