Consumentenkring pleit voor valutawet

Albert Alleyne van de Consumentenkring vergelijkt de straatkoers met de Centrale Bankkoers en stelt dat we moeten beseffen dat er geen grip is op het valutaverkeer. “De overheid heeft geen valuta tegenover de mensen die dat wel hebben en zit daarom in een niet riante positie. “Op dit moment is er geen sprake van vraag en aanbod, omdat de grip op de valuta ontbreekt.” Voor Alleyne is het mechanisme van vraag en aanbod theorie. “Nu werkt dat niet en er moeten harde maatregelen genomen worden.” Hij pleit voor een valutawet, die er al lang had moeten zijn. “Desnoods in aangepaste vorm, maar met sancties.” Alleyne vindt dat we niet moeten kijken naar mechanismen van andere landen. “Het systeem vraagt nu om een andere aanpak”, vindt de voorzitter van de Consumentenkring.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: