In Totness: “We worden hard getroffen door de verhoogde benzineprijzen”

Covid & financiële crisis leiden tot somber beeld

De lokale economie van Totness, de hoofdplaats van Coronie, is van oudsher bescheiden geweest. De bevolkingsdichtheid is laag en grote ondernemingen ontbreken. Lokale bewoners geven tegenover Dagblad Suriname te kennen dat de lokale bedrijvigheid flink heeft geleden onder de tweede golf van het coronavirus in Suriname. “Door die total lockdown in het weekend hebben wij veel geleden. In het weekend hadden wij de meeste klanten vroeger. De benzineprijzen stijgen haast elke week. We worden hard getroffen erdoor. Vooral voor zij die het al minder hadden, is dit verschrikkelijk”, stelt een lokale dame. “Wij hopen dat de leiders in de stad er wat aan doen.” In Totness zijn er enkele kleine en middelgrote vee- en visbedrijven. Ook honing en cocos-productie zijn belangrijke componenten op macroniveau. De meeste bezoekers van Totness vandaag de dag zijn zogenaamde transit reizigers, die op weg zijn naar Nickerie vanuit Paramaribo of omgekeerd. In het hartje van Totness waren er voor de covid-tijden vele kraampjes te zien langs  de Oost-Westverbinding, die dwars door het stadje loopt. Honing, kokosolie, kokosproductie, gebak en ook vers traditioneel eten werd aan de reigers  aangeboden. Veelal stoppen toeristen ook om een kijkje te nemen bij de zeedijk, niet ver van het bebouwd gebied in Totness. Dagblad Suriname trof gisteren een haast verlaten Totness aan rond 12.00 uur in de middag.  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: