“De jongeren willen zekerheid”

De ondervoorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), Dinesh Parag, zegt in een gesprek met de krant dat vele jongeren van Suriname een situatie ervaren van onzekerheid. Hij gaf aan dat er enkele vragen opkomen bij de jongeren waaronder. Jongeren vragen zich af waarom ze naar school gaan als ze niet verzekerd zijn van een baan. “Indien ik aan een baan kom, hoeveel zal ik verdienen gezien alles zo duur is geworden in het land? Zal ik ooit een perceel of ooit zelfstandig een vervoersmiddel kunnen kopen met deze hoge koersen?”, dat zij de vragen die de jongeren bezig houden. “Waar de jongeren denken aan een acceptabele toekomst moeten zij ook direct rekening mee houden hoe ze kunnen overleven in deze huidige situatie. De jongeren willen zekerheid. Maar wat wij nu zien gebeuren in Suriname is allesbehalve zekerheid.”

“Voor de verkiezing werden er verschillende beloftes gemaakt door de huidige regering”, benadrukt de onder voorzitter. “Beloftes waaronder openbaar vervoer zal gratis worden voor de studenten totdat de situatie in het land beter wordt. Jongeren zullen gratis naar school kunnen gaan en dat de koers binnen 200 dagen teruggebracht zou worden naar SRD7,50 voor USD 1. Er werd zelfs gesproken over een reddingsplan. Of de beloftes zijn waar gemaakt, dat mag u zelf beantwoorden”, zegt de voorzitter. “Het enig advies van deze regering is “volhouden en geduld”. Dat zijn makkelijke praatjes voor iemand die minimaal SRD30.000 verdient, geniet van alle privileges en in een Prado zit die betaald wordt door het volk”, benadrukt Parag. De jongerenvertegenwoordiger hoopt dat de regering de situatie van de jongeren begrijpt en een bepaald beleid ontwikkelt wat als acceptabel kan worden ervaren, maar ook zekerheid kan bieden.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: