C-47 gaat in tweedaagse staking om terugdraaing stroomtarieven

De progressieve vakcentrale C-47 gaat in een tweedaagse staking om terugdraaing van de verhoogde stroomtarieven. Werknemers van de meer dan 55 lidbonden in de diverse economische sectoren in het land zullen donderdag en vrijdag, 2 en 3 mei, thuis blijven en niet aan het werk verschijnen.

Indien de regering na deze twee stakingsdagen niets van zich laat horen zal de stakingsactie voortgezet worden. Dit actie parool is maandag door C-47 voorzitter Robby Berenstein uitgevaardigd en bekendgemaakt op een lidbondenvergadering van de vakcentrale.

De vergadering werd bijgewoond door vertegenwoordigers van vakbonden die samen met C-47 deel uitmaken van de zogeheten gezamenlijke vakbeweging, waaronder de Politiebond en de FOLS. Het is vooralsnog niet duidelijk of deze bonden ook in staking zullen gaan.

(Lees meer in Dagblad Suriname van dinsdag 30 april!(

error: Kopiëren mag niet!