Mathoera nog steeds voor schadefonds verkeersslachtoffers en nabestaanden

De huidige minister van Defensie, Krishna Mathoera, diende in haar termijn als lid van De Nationale Assemblee (DNA) een voorstel in om verkeerslachtoffers te vergoeden voor de geleden schade door de veroorzaker. Bij verkeersongevallen met dodelijke afloop zit de familie vaak zonder inkomsten. Een regeling hiertoe ontbreekt. Het voormalig DNA-lid Mathoera is echter nog steeds voorstander van dat er voorzieningen moeten zijn voor de verkeersslachtoffers en nabestaanden. “Dat moet absoluut komen”, laat zij weten.

Eugenie Esajas, ondervoorzitter van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV), noemt het een belangrijk lichtpunt dat Mathoera zich nog steeds sterk maakt voor het lot van de benadeelden. Het slachtofferfonds is een toezegging aan deze gemeenschap, voor de doelgroep dat maar niet ingevuld kan worden, merkt Esajas op. De ondervoorzitter van KSV ziet het als een morele plicht naar de samenleving toe. Esajas is van mening dat bij het spreken van herstel van de economie ook gekeken moet worden naar de mensen die de economie gestalte geven. “En dat zijn alle verkeersdeelnemers.” Zij noemt de huidige geringe aandacht voor betere bebording op straat als een verbeterpunt voor de veiligheid van de verkeersdeelnemers. Het betreft een vraagstuk, dat al jaren weinig verbetering heeft gekend. “We zijn niet eens voorwaardelijk overgegaan”, laat zij tot slot weten.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: