Voorzitter Orde van Advocaten reageert op uitspraken Van Dijk-Silos: ‘Een behoorlijke advocaat laat zich nooit zo uit’

‘Mevrouw Jennifer van Dijk-Silos is geen advocaat, dus het kan me weinig schelen wat ze denkt. Als deken kan ik haar niet tot de orde roepen want ze is geen advocaat, maar juridisch consulent. Een behoorlijke advocaat laat zich overigens nooit zo uit.’ 

Woorden van Samantha Gadjradj, voorzitter van de Orde van Advocaten, donderdag tegenover de redactie van Dagblad Suriname in reactie op uitspraken van Van Dijk-Silos na de uitspraak in Kort Geding donderdag, dat NDP’er Sergio Akiemboto geen Assembleelid meer is.

‘Als minister had ze zich destijds ook zo misdragen en denigrerende uitlatingen gedaan over het Hof van Justitie. Maar, het recht heeft gesproken en that’s the end of it. Ik vind het jammer, dat een oud-advocaat en een oud-minister en oud-voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau zich zo uitlaat over het Hof van Justitie, terwijl ze wel haar brood heeft verdiend als advocaat.’

‘Het is walgelijk in dit fokking land. Die fokking rechtsstaat bestaat niet meer’, waren de woorden van Van Dijk-Silos, wiens dochter, advocate Nailah van Dijk, een van de advocaten is van Akiemboto.

‘Ik zeg zelden, dat een rechter partijdig is, maar dit is voor mij een demonstratie van hoe er geen rechtsstaat bestaat. De rechter heeft gewoon een NDP-coalitie strijd ervan gemaakt, in plaats van objectief naar alles te kijken’, zei ze. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: