Suriname ontvangt van Barbados partij AstraZeneca vaccins

Een partij AstraZeneca vaccin is donderdag gearriveerd op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Het gaat om een hoeveelheid die is geschonken door Barbados op basis van goed partnerschap tussen beide landen, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Tijdens die Covid-19 persconferentie van woensdag zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, dat Suriname een partij van 1.000 doses mag verwelkomen. Guyana heeft een partij van 1.400 doses ontvangen. Oorspronkelijk heeft India een grote partij aan Barbados geschonken dat op haar beurt een aantal Caribische naties vaccins stuurt 

De 1.000 doses betekent, dat 500 personen gevaccineerd kunnen worden. Dit is in eerste instantie bestemd voor werkers in de frontlinie. Maar, de vaccinatie kan pas plaatsvinden zodra de World Health Organization (WHO) daar toestemming voor geeft. Een panel van wetenschappelijke experts heeft gisteren wel positief advies gegeven voor het gebruik van AstraZeneca voor elke leeftijdsgroep.

De regering is Barbados erkentelijk voor de geste van een hoeveelheid AstraZeneca vaccins.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: