Kwatta Markt gesloten in verband met niet naleving protocollen

Districtscommissaris Suraksha Hirasingh van Wanica Noordwest laat weten dat zij de markt in haar district heeft laten sluiten. Afgelopen zondag vernamen de venters dat de markt gesloten was voor het publiek. De dc geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat zij het marktbestuur de gelegenheid heeft gegeven om met voorstellen te komen om de markt minder druk te maken. Aangezien deze voorstellen zijn uitgebleven, zal de burgermoeder samen met haar team nu naar oplossingsmodellen kijken om de markt op een veilige manier voor de bezoekers open te stellen.

De dc verduidelijkt dat de huidige coronasituatie om maatregelen vraagt in het kader van het gezond houden van de bezoekers. “Wat heb je eraan als de bevolking ziek is”, vraagt zij. “We zullen kijken hoe de mensen in de gelegenheid kunnen worden gesteld om hun producten te kopen”, zegt Hirasingh. De dc rekent daarbij op de medewerking van de markt. De protocollen zijn naar bevinden van de dc niet correct nageleefd. Vooral bij de in- en uitgangen zijn er nog geen duidelijk beleid. “Dus gaan we nu samen met het marktbestuur oplossingsmodellen doornemen.” De dc vertelt eerder naast protocollen ook een marktmap te hebben voorgesteld, waarin staat hoe de verschillende toegangspoorten kunnen worden afgesloten. Het doel was om dan te bepalen waar dan de nieuwe toegangs- en uitgangsdeur moest komen. Dit, vanwege de vele toegangsdeuren van de Kwatta Markt, vertelt de dc. In het voorstel van de dc was ook opgenomen om de bezoekers aan de hand van pijltjes te helpen hun weg te vervolgen. Dit, om de drukte in goede banen te kunnen leiden. De dc merkt op dat de protocollen online te vinden zijn en dat zij vele gesprekken heeft gevoerd. “Daarom heb ik vandaag wel moeten beslissen om de markt te sluiten”, aldus dc Hirasingh.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: