Advocaat Nibte ziet geen dringende noodzaak om Pique vast te houden

De activist Siebrano Pique is zondag na zijn voorgeleiding in verzekering gesteld. Pique werd afgelopen zaterdag aangehouden voor het overtreden van de Wet Verdovende Middelen. De strafbare handeling zou in 2014 zijn gepleegd. De verdachte wordt in verband gebracht met het posten van een doos, waarin vloeibare cocaïne werd aangetroffen. Advocaat Maureen Nibte geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat zij op dit moment nog niet formeel de raadsvrouw van de verdachte is. Het was volgens de advocaat niet nodig om de verdachte op deze wijze op te halen. “Het strafbaar feit is al lang bekend en ik heb nergens een opsporing voor deze persoon gezien. Ook niet in de media. Heeft het OM, die het monopolie voor opsporing heeft, hem nu nodig?”, vraagt Nibte. De advocaat ziet geen reden daartoe, omdat er 7 jaren is gewacht met de opsporing. “We zijn nu in 2021. Ze mogen hem vervolgen, maar het kan ook met een dagvaarding voor de zitting”, meent Nibte. Zij zegt daarom geen dringende noodzaak te zien om de verdachte in verzekering te stellen. “Vooral omdat 7 jaar geen redelijke termijn is.” Nibte licht tot slot toe dat een redelijke termijn 2 maanden is. 

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: