Annand Jagesar: “Staatsinkomsten uit olievondsten significant”

In gesprek met Dagblad Suriname feliciteert de aankomende directeur van Staatsolie, Annand Jagesar, de totale samenleving met de 4de significante olievondst in Blok 58 voor de kust van Suriname. Jagesar is de huidige directeur Downstream bij Staatsolie en volgt in mei Rudolf Elias op als algemeen directeur. Jagesar geeft aan Suriname kan rekenen op meer dan 60 procent aan inkomsten na kosten per vondst. Staatsolie heeft namens de Staat met de contractors een overeenkomst onderhandeld. Dit is de 4de vondst in Blok 58. Petronas heeft eerder in Blok 52 ook een vondst gehad. Jagesar stelt dat het nog even gaat duren voordat de eerste druppels olie naar boven zullen stromen. Naar verwachting tussen 2025-2027. “Het gaat nog even duren, want het gaat om een megaoperatie om zaken op te zetten. We zijn erg gemotiveerd en doen ons best dat het 2025 wordt”, stelt de aanstaande topman. “We beseffen ons dat grote delen van de bevolking het moeilijk hebben en hiermee zal er zeker verlichting komen. Suriname is enorm gezegend. God heeft ons gezegend met veel natuurlijke hulpbronnen. We hebben eerst bauxiet gehad, veel goud, olie in de kuststreek en nu grote voorraden olie en gas voor de kust”, stelt Jagesar.

error: Kopiëren mag niet!