Inheemse stichting Super Liga der Tucajana wil Multifunctioneel Centrum

De Stichting Super Liga der Tucajana heeft weer een gesprek gehad met president Chandirkapersad Santokhi met het oog op de ontwikkeling van inheemsen op voornamelijk agrarisch gebied. Het Bureau Eenheid van de regering zal in opdracht van Santokhi deze samenwerking verder mede-coördineren en -monitoren.

Deze stichting wil een Multifunctioneel Centrum opzetten, dat als centraal punt zal dienen om projecten te coördineren naar het veld. Dit zegt woordvoerder Mario Wijngaarde donderdag in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname.

Afgelopen maand vond een kennismaking plaats tussen deze stichting en president Santokhi waarbij tal van zaken werden gepresenteerd met betrekking tot het brengen van ontwikkeling voor de inheemsen in het binnenland. Er is toen gesproken over agrarische ontwikkeling, pluimvee en het creëren van afzetmarkten. De ministers Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer (GB) en Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) waren toen ook aanwezig. Beide ministeries zullen een faciliterende rol hebben, respectievelijk met betrekking tot de status van gronden en landbouwgrondonderzoek, landbouwtraining en -begeleiding. 

De stichting heeft LVV ondersteuning gevraagd bij de verdere ontwikkeling van de gewassen markoesa, cassave en ananas.

Wijngaarde: ‘De meeting was functioneel met concrete afspraken. Binnen twee weken willen wij een draft van het projectvoorstel aanbieden.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: